כיס מרה ממוסך חלקית בבדיקת סונר.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/12/2016 | 12:22 | מאת: רות

שלום. מה פרוש בסונר ראו כיס מרה ממוסך חלקית. מה הכוונה ממוסך.? תודה.

12/12/2016 | 10:03 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כיס מרה שלא הודגם במלואו, יתכן בגלל אבר אחר שהסתיר אותו, או עקב צום לא מספיק ולכן הכיס לא התרחב מספיק על מנת להראות באופן ברור בבדיקת האולטרהסאונד. אם השאלה של הרופא ששלח לבדיקה זו נוגעת לבעייה בכיס המרה, יש לחזור שוב על בדיקה זו עם צום של 12 שעות.

21/12/2016 | 12:04 | מאת: gilo

שתייה לפני בדיקת US נועדה להביא למילוי של שלפוחית השתן על מנת להדגים היטב את האברים באגן הקטן כדוגמת השחלות, הרחם וכול'. כיס מרה נמצא בבטן העליונה והוא יכול להיות ממושך ע"י מעי , והדגמתו דורשת צום בלבד ולא מילוי שלפוחית השתן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב