ציסטות בזנב הלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/10/2015 | 12:26 | מאת: אתי49

התגלו בזמן בדיקת mri בטן לדלקת סעיפים. מה המשמעות של זה.העם מצריך התערבות כירורגית וביופסיה.בתודה אתי

31/10/2015 | 11:59 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב, ציסטות בלבלב מתחלקות לכאלה שהן שפירות, כאלה שהן שפירות אך בעלות יכולת להשתנות בעתיד לממאירות, וכאלה שהן חשודות לממאירות ומצריכות ניתוח בהקדם. קיימים מאפינים המסייעים לכירורג להחליט לגבי אופי הציסטה ועל מדיניות הטיפול הנכונה. ממליץ לגשת לכירורג המומחה בתחום עם צילומי ה- MRI וה- CT שיש, אם יש על מנת להתייעץ. אשמח לייעץ בנידון.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב