כאבים בצד שמאל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/08/2014 | 00:02 | מאת: אלין

שלום רב מזה כשבוע אני סובלת מכאבים בצד שמאל בד''כ אחרי אוכל או שתיית המים, הכאבים מלווים בבחילות, לעיתים הכאבים הם גם בצד ימין המתחילים משעות הבוקר, לפני כשנתיים עברתי ניתוח להסרת כיס מרה עקב אבנים, בביופסיה שנלקחה מאיבר כיס המרה לאחר הוצאתו גילו דלקת. עשיתי בדיקת אולטראסונד לפני יומיים התוצאות הן: טחול- טחולון בשער הטחול לבלב-ב.מ.פ שאלתי היא: מהו טחולון בשער הטחול? והאם הוא יכול להיות הגורם לכאבים בצד שמאל? ושכחתי לציין שלפני כשנתיים גם הייתה לי מחלת הנשיקה אשמח לתשובה תודה מראש

26/08/2014 | 12:15 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

טחולון הינו רקמת טחול נוספת בכמות קטנה שיכולה להיות באזורים מסוימים אצל אנשים, הממצא אקראי, ולרוב אינו גורם לבעיות. במידה והתופעה נמשת ממליץ לפנות לרופא משפחה לתחילת בירור ראשוני.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב