תחושה מוזרה בצד ימין של הבטן.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/11/2013 | 19:39 | מאת: א

שלום רב, הנני כבן שלושים בכושר מעולה, לאחרונה התחלתי ליטול ל-ציסטאין מטעמים קוסמטים אך בין היתר הוא מסיע בניקוי הכבד, וכבר שנים שאני משלב בתפריט השבועי חליטות שן ארי וגדילן מצוי שמסיעים בניקוי הכבד, בתחילת השבוע הוספתי לתפריט גם חליטת עלי סרפד שמוקבלת לשלב עם הצמחים הנ"ל, ובדיוק מאז (ולאחר ארוחה גדולה) התחלתי להרגיש מוזר קצת בצד הימני של הבטן, פחות או יותר קצת למעלה מהאזור שלאנשים מתפתח "צמיגים" אבל יותר לכיון הטבור קשה לי להגדיר את התחושה בגלל שהיא מאוד מינמלית ובקושי מורגשת אבל בעיקר זה כאילו הוא קצת לחוץ יותר בנוסף נדמה לי שאני מרגיש את האזור שאני שותה שלוק גדול בישיבה, בדיוק לפני שהתחלתי להוסיף את הסרפד עברתי בדיקת דם שמראה בברור שב"ה תפקודי הכליות והכבד תקינים בכלל וגם ביחס לבדיקות עבר והסרתי את התוספתן שההיתי ילד כבן 10.

07/11/2013 | 19:23 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אינני בקיא בחומרים הטבעיים שאתה נוטל ובטח לא בהשפעותיהם. אך במידה והאי נוחות הבטנית מימין תמשך, ממליץ לפנות לרופא מטפל לצורך הפנייה לבדיקת US של הבטן העליונה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב