צהבת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/11/2007 | 11:21 | מאת: לירן

בבדיקות דם לצהבת יצא הפטיטיס C והפטיטיס B - שלילי , הפטיטיס IGG A - חיובי IGM - שלילי האם זה אומר שהיה לי צהבת ואם כן איך לא הרגשתי בזה , האם יש לזה השלכות כגון נזק לכבד וכו' ?

18/11/2007 | 01:33 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

זה אומר שנדבקת בעבר בהפטיטיס מסוג A אשר היא הצורה הקלה ביותר מבין שאר סוגי ההפטיטיס. צורה זו לרוב לא קשורה בסיבוכי המחלה הידועים בעיקר לגבי הפטיטיס B ו- C. בנוסף, חלק גדול מהאוכלוסיה קרוב לודאי נדבק ע"י וירוס הפטיטיס A וקרוב לודאי ללא סימפטומים מיוחדים בעת ההדבקה. לפעמים ההדבקה מתבטאת כמעין "שפעת" אשר חולפת ספונטאנית. לסיכום, אין מקום לדאגה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב