פוליפ בכיס מרה--

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/02/2012 | 16:22 | מאת: גבריאל

ד"ר אוחנה שלום רב! בעקבות כאבי בטן בצד שמואל עשיתי בדיקת u.s. ליפני 3 חודשים ונמצא פוליפ בגודל של 0.8 ס"ם בכיס המרה.עשיתי גם בדיקת c.tבטן וכיס המרה הודגם תקין כולל דרכי המרה.? בכבד באונה הימנית נצפה נגע זעיר בעל צפיפות נמוכה ציסטה? היום עשיתי שוב בדיקת u.s.ונאמר לי שאין שינוי.שאלתי בבקשה היא האם יש צורך בניתוח להסרת כיס המרה ,מאחר ונאמר לי שיכול להתפתח למשהו לא טוב? אודה מראש על היתיחסותך והגדשת זמנך היקר למתן תשובה.

14/02/2012 | 08:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

איני חושב שאתה צריך ניתוח כיס המרה בשלב זה, הכאב בבטן שמאלית אינו קשור לממצא זה, ממליץ על המשך מעקב ע"י US כל 6 חודשים בשנתיים הקרובות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב