קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/10/2011 | 19:00 | מאת: עמי

בבדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שביצעתי היום 25-10-2011 התקבלה התשובה (מצורף קישור לתשובה) ונאמר לי שהפוליפים נשלחו לבדיקה וזה לוקח בערך חודש אני בלחץ מכיוון שכתוב שהתגלו 3 פוליפים ורציתי לדעת האם אפשר לדעת מכך שזה ממאיר וכמו כן לא הבנתי את המשמעות שרשום פוליפ על גבעול מה הכוונה בכך? וכמו כן איזה אחוז מהפוליפים על גבעול הם סרטניים? הבדיקה נעשתה עקב כך שיש היסטוריה משפחתית אני בן 48 ובבדיקה הקודמת שביצעתי בערך לפני 4 שנים לא התגלה שום מימצא מה עליי לעשות עכשיו וכל כמה זמן אני צריך לחזור על הבדיקה? בתודה מראש http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_3/29890530.JPG

10/11/2011 | 18:07 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לצערי, לא ניתן לראות התשובה ולכן קשה להתייחס לשאלותיך. עקרונית, קיימים פוליפים בעלי יכולת להפוך עם הזמם לממאירים וכאלה שלא הופכים בכלל. באשר לאלה בעלי הפוטנציאל הסיכוי להפוך לממאיר תלוי בסוג ובגודל.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב