שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/05/2007 | 10:08 | מאת: מורן

שלום, אני סובלת מהקאות לתקופה של חודשיים, כמו כן יש לי כאבים שבאים בהתקפים בבטן העליונה בצד. (ההקאות והכאבים הם בד"כ אחרי האוכל) אני רוצה לציין שאני נוטלת גלולות למניעת הריון וגם ירדתי המון במשקל בתקופה קצרה. בבדיקת הדם שהתבצעה תפקודי הכבד היו גבוהים, ובבדיקת אולטרסאונד נמצאו אבנים בכיס המרה. שאלתי היא, האים יש קשר בין ההקאות הממושכות לבין האבנים בכיס המרה? והאים יש קשר בין תוצאות תפקודי הכבד הגבוהים לבין האבנים בכיס המרה? תודה מראש.

15/05/2007 | 11:19 | מאת: ד"ר אריה אריש

שלום רב הקאה והפרעה בתפקודי כבד יכולים להיות חלק מתמונה של מחלת אבנים בכיס המרה. התמונה הקלינית שאת מתארת כלומר כאב בבטן ימנית עליונה והקאה לאחר האוכל. אני מציע לך לפנות לכירורג בכדי להתקדם עם הבירור ולהגיע לניתוח לכריתת כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב