כאבים לאחר ניתוח כריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/09/2011 | 20:39 | מאת: מאיה

שלום רב. אני יומיים לאחר ניתוח לכריתת כיס המרה בשיטה לפרוסקופית. אתמול שוחררתי לביתי עם המלצה למשככי כאבים אופטלגין לפי הצורך. הבטן נפוחה (ממש כמו חודשי הריון מתקדם) וכואבת מאוד. רציתי לשאול תוך כמה זמן עליי לצפות שהנפיחות תרד וארגיש הקלה בכאבים? אני מודאגת מאוד. מאחר ובכל מקום רשום שההחלמה אורכת כשבוע אך אצלי זה לא נראה אפילו לכיוון. תודה מראש

10/09/2011 | 13:52 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה ומהלך הניתוח היה ללא ארועים חריגים, מניח שיש לחכות את השבוע עד להקלה משמעותית. עדין, הנקבים של הניתוח עלולים לגרום לאי נוחות מקומית, אך גם זה זמני.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב