ניתוח לפרסקופי לכריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/10/2007 | 12:48 | מאת: אושרית

אובחנו אצלי אבנים בכיס המרה והומלץ על ביצוע ניתוח לפרסקופי לכריתת הכיס. רציתי לדעת באילו מקרים עלולים להחליט על פתיחת בטן ומה הסבירות לכך. כמו כן, הבנתי שמבנה גוף רזה כשלי עשוי להוות בעיה ורציתי לשאול אם מומלץ לי לנסות להשמין לפני ביצוע הניתוח.

11/10/2007 | 08:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית יש תמיד לברר את האינדיקציה להוצאת כיס המרה אצלך, קרי האם את סובלת מתסמינים אופיניים של המחלה. נוכחות אבנים בכיס מרה "שקטות" אינה מהווה אינדיקציה לכריתת כיס מרה. במידה ואת אכן זקוקה לניתוח, היותך רזה אינה מהווה כלל בעיה לביצוע הניתוח. המעבר בניתוח מהגישה הלפרוסקופית לגישה הפתוחה מתרחשת בפחות מ- 5% מהניתוחים הלפרוסקופיים, והסיבות להחלפת הגישה יכולות להיות קושי טכני בפרוצדורה הלפרוסקופית כמו על רקע הדבקויות מניתוחי בטן קודמים, סיבוך לא צפוי המתרחש במהלך הניתוח הלפרוסקופי או בעיה בהתמצאות אנטומית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב