אבנים בכיס/דרכי המרה - כריתת כיס המרה?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/06/2011 | 20:18 | מאת: עומר

שלום, יש לי קרוב משפחה שנמצא כרגע באשפוז עקב אבן בכיס המרה או בדרכי המרה - אינני משוכנע מה מביניהם. לאחר שעבר בדיקת ERCP ובה לא הצליחו להוציא את האבן, הושתל לו סטנט. עם זאת, הבנתי שהרופאים כבר מדברים על אפשרות לכריתת כיס המרה. ברור לי שהרופאים שמטפלים בו הם רופאים טובים והם בוודאי יודעים על מצבו טוב יותר ממני, ובכל זאת אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות הבאות: 1) האם הסטנט שהושתל לא אמור להספיק כדי לפתור את הבעיה, מבלי להזדקק לכריתת כיס המרה? 2) האם לא קיים טיפול אחר שיכול לפתור את הבעיה? קראתי על מלחי מרה ועל טיפול בגלי הלם. במה תלוי הסיכוי להצלחת טיפולים אלו? 3) אם וכאשר מבתצע ניתוח לכריתת כיס המרה - האם לאחר מכן, כשאדם חי ללא כיס מרה, יש לכך סימפטומים? האם זה משפיע על התזונה שהוא צריך לצרוך, על הדרך שהוא צריך לאכול, האם זה גורם לבעיות כלשהן? תודה מראש! עומר.

23/06/2011 | 20:26 | מאת: עומר

יש לציין שעקב האבן היתה אצלו דלקת בדרכי/כיס המרה, ומצבו היה רע - עד היום, כאשר היום מצבו השתפר באופן ניכר.

24/06/2011 | 19:32 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מצבו השתפר עקב הסטנט שהוחדר על מנת לנקז את המרה מתוך דרכי המרה החסומות על ידי האבן. ניתוח לכיס המרה חובה היות והאבנים בתוך כיס המרה עלולות לגרום לסיבוכים נוספים, חלקם מסוכנים, ולכן הפתרון הוא הסרת כיס המרה לאחר שעוברים את התקופה של הדלקת. למרות זאת, יתכן ויהיה צורך בפעולת ERCP חוזרת להוציא את האבן שהייתה תקועה בתוך צינור המרה, לפני הניתוח המתוכנן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב