כאבים בבטן התחתונה בהריון חודש חמישי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

29/05/2011 | 10:01 | מאת: שרונה

בוקר טוב, מזה כשבוע שיש לי כאבים בבטן התחתונה מצד ימין. כשאני שוכבת על צד שמאל אני פחות מרגישה את הכאבים אבל כשאני יושבת והולכת יש לי דקירות. הייתי אצל רופא נשים ואומנם שכחתי לציין את הכאבים אך הוא בדק אותי וברוך השם הכל בסדר עם התינוק. השאלה היא מה אני עושה עם הכאבים האלה ואם זה קשור בקשר ישיר להריון שאין מה לעשות עם זה או משהו אחר בר טיפול? אני טסה לשבוע לחו"ל ואני רוצה להיות בטוחה שהכל בסדר ושזה כאב זמני שיעבור בקרוב... תודה רבה

02/06/2011 | 19:02 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לרוב נשים בהריון סובלות מכאב בטן במקביל לגדילת הרחם, בעיקר כשזה מגיח ויוצא מהאגן, בדומה לשלך. הכאב יכול להיות דוקר ויכול להיות קשור בשינויים תנוחתיים. כאב זה נובע ממתיחה של ליגמנטים הקשורים לרחם ונובעים מגדילתו. לתופעה אין טיפול והיא חולפת לאחר הלידה. יחד עם זאת, יש תמיד לוודא שאין תופעות אחרות שניתן לשייך לבעיות אשר קורות אצל כל אדם, ללא קשר למצב הריון.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב