אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/05/2011 | 11:15 | מאת: דנה

שלום רב, בהמשך לשאלתי הקודמת - אני בשבוע 33 להריוני, והתגלו לי אבנים בכיס מרה. רציתי לשאול 2 דברים בבקשה: 1) מה פירוש: "ACUTE CHOLECYSTITIS WITH CHOLELITHIASIS"? (שזה מה שנכתב במכתב שחרור שלי מביה"ח). 2) אני שומרת על תזונה ללא שומן. אני אוכלת רק מזונות של 3% שומן ומטה, אך קשה לי לשרוד ככה. בהמשך למאכלים שכתבת, רציתי לדעת - מה בדיוק מותר לי לאכול, ומה אסור לי לאכול? ולמה אסור ביצים?

30/05/2011 | 00:22 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

גבינות לבנות עד 5%, ללא הצהובות, דג לא שמן ועוף, פחות רצוי בשר בקר, ביצים רק את הלבן, לא מטוגן. פירוש הביטויים במכתב מבי"ח הוא שעבר דלקת של כיס המרה על רקע של אבנים בכיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב