ציסטות בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/05/2011 | 19:27 | מאת: אורנה א.

שלום אני בת 43, בריאה בד"כ, מרבה לעסוק בספורט, הופניתי לאולטרהסאונד לאחר תלונה על איבוד משקל בתזונה מלאה. ממצאים: מספר רב של ציסטות בשתי האונות, הגדולה שבינהן תת סרעפתית 7 על 8 ס"מ. אין ממצאים נוספים בכליות, כיס מרה, לבלב. אודה וחוות דעתך ועצה כיצד להמשיך בבירור. תודה אורנה

09/05/2011 | 19:58 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מהתאור שלך סביר שמדובר בציסטות פשוטות בכבד, האבחנה המדויקת רק לאחר בחינה חזותית של הממצאים ב- CT. מכל מקום, ציסטות בכבד לרוב אינן גורמות לתסמינים, למעט במקרים של ציסטות מאוד גדולות אשר לוחצות על סביבתן, לעיתים על הקיבה ובכך עלולות לגרום לכאב ונפיחות בבטן כמו גם תחושת שובע מוקדמת המופיעה לאחר ארוחות. בסיכום, לרוב לא דורש טיפול, אך צריך אכן לוודא כי מדובר בציסטות כבד פשוטות וזאת ע"י בחינת ה- CT.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב