הרחבת דרכי המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/05/2011 | 21:20 | מאת: כפיר

אצל אבי נתגלה כידול בדרכי המרה . עבר ניתוח להואצת הגידול לאחר כמה חודשים החום לא הפסיק לעלות ולרדת נמצא אצרה בצינור המרה . בוצע PTC והרחבה MRCP בתל השומר. ומאז תופעות של בחילות קשות , חום כול שבוע שבועיים , אישפוזים מהסיבה לחום . נאמר שכנראה שהצינורית שהוכנסה הגוף דוחה אותה מה עושים? הגידול חזר אחרי שנה ועבר טיפולים כימו .

05/05/2011 | 19:59 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אם רק מדובר בהצרות של אזור החיבור או ההשקה ניתן יהיה להקל הבעיה ע"י סטנט או הרחבות חוזרות, מאידך אם מדובר בגידול חוזר הבעיה קשה יותר. איזנ סוג ניתוח הוא עבר, האם זה כלל כריתת כבד?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב