התקפים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

29/04/2011 | 14:55 | מאת: בדויי

שלום רב, אחריי שאני אוכלת אוכל שומני יש לי התקף שנמשך כיממה והוא מאופיין ע"י כאב בחלק ימני עליון של הבטן. התקפים אלו מלווים בהכאות וכאבי ראש. בעקבות תסמנים אלו אני חוששת שיש לי בעיה בכיס מרה. פניתי לרופאים מומחים מספר פעמים אבל הרופאים לא אבחנו בעיה כלשהי בכיס מרה. הרופאים לא הצליחו לאבחן בעיה באמצעות אולטרה-סאונד. מכיוון שלא הצליחו לאבחן את הבעיה לא ניתן לטפל בה. והדרך היחידה למנוע התקפים היא להימנע מאוכל שומני. כמו כן יש לציין שיש לי צואה שומנית שמאששת את הטענה שיש לי בעיה בכיס המרה. אבקש לשמוע חוות דעת והמלצות.

05/05/2011 | 18:21 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם מדובר בכאב בעל אופי של צירים? האם מלווה בתחושת בחילה או הקאות? האם עשית CT בטן? כמה בדיקות US עשית עד כה? האם ישנה הפרעה בתפקודי הכבד?

06/05/2011 | 00:59 | מאת: בדויי

ההקאות והבחילות מופיעות אבל לא בזמן ההתקף, אלא מספר ימים לאחר מכן.לא עשיתי CT כי אני נימצאת בגיל פוריות. בדכ אני מגיעה למיון בהתקפים חזקים, אבל זמן ההמתנה ממושך ולכן כשעושים לי US - ההתקף כבר חולף ולתוצאות אין ערך. האם זה נכון?, אם כן מה עלי לעשות ? 2. האם אפשר גם לא לנתח ? האם זה מסוכן להישאר במצב הנוכחי?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב