חשד להמנגיואמה בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/04/2011 | 11:14 | מאת: סיגל

שלום, בני בן 16 התגלה אצלו ממצא היפואקוגני בגודל של 5*6.7 ס"מ בכבד. ערכנו בירורי US, מיפוי כבד עם SPECT + RBF TC נמצא פגם מילוי גדול באסטקט לטרלי באונה ימנית, שאינו מתאים להמינגיומה. ביצענו MRI - אין מיימת. והריטרקציה הקפסולרית ומתווה ההאדרה אינם חד משמעיים. עשינוי מיפוי דרכי מרה כיס מרה והושלם מיפוי עם קולואיד ועדיין התשובות לא ברורות. מה ניתן להמשיך לעשות? האם אתה יכול להמליץ על רופא מנוסה להתייעץ איתו פנים מול פנים?

23/04/2011 | 13:33 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני רואה כי עשיתם את כל הבדיקות הנכונות ולמעשה על פי הבדיקות שנעשו כבר צריכה הייתה להתקבל אבחנה סופית וודאית. לכן, השאלה היא בעיקרה רדיולוגית. ממליץ לכם לקחת את כל הצילומים והדיסקים של בדיקות ההדמייה ולפנות לפרופ' בר זיו להתייעצות. לדעתי, ההדמייה שעשיתם מספיקה על מנת להגיע לאבחנה. יש תמיד האפשרות של ביצוע ביופסיה מהממצא, אך במקרה הזה אינני רואה את הצורך. יתירה מכך, מה מפריע לילד? האם יש בדיקות דם חריגות? האם נלקחה בדיקת סמנים?

26/04/2011 | 11:16 | מאת: סיגל שאולי

תודה על המענה. הילד לא מרגיש יותר מיד פרט לכך שלעיתים הוא מרגיש כאילו "דופק" באזור הבטן . אין בדיקות דם חריגות יש מעט הפרעה בתיפקודי כבר. עשינו גם בדיקה עם קולואיד והתשובות לא ברורות עדיין. אנחנו מקבלים הפנייה לביופסיה. לאיזה כיוון זה הולך?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב