כאבים בטן ימנית עליונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/04/2011 | 20:38 | מאת: הריון תאומים

בהריון תאומים שבוע 26 בת 28.5 לפני ההריון סבלתי מכאבים אחת לחודש שנמשכו 3 ימים בבטן ימנית עליונה - כאב ששיתק אותי , לאחר CT, עשרות US של בטן ימנית, כיס מרה ולבלב - לא נמצא ממצא הממצא היחידי שנמצא לפני 3 שנים - דלקת בושט דרגה 1. עם הכניסה להריון - התקף הכאבים אחת לחודש- נעלם .... אולם בחודש האחרון תוקף אותי מדי יום בזמנים ושעות לא קבועות כאב שורף, כמו סכינים בבטן ימנית עליונה- מתחת לצלעות , מאין לחץ לא מוסבר ואפילו דקירות שמוקרן לעיתים לגב.מחמיר בהתכופפות ובישיבה. הכאב מגיע ללא תסמינים נופסים. חשוב לציין שבשכיבה/ בתנוחות שונות הכאב פחות מורגש. אני נוטלת לוסק כבר יומיים ואין שיפור משמעותי- שללו גם רעלת הריון. אני מאוד מאוד מוטרדת - ביצעתי US של כבד, לבלב וכיס מרה לפני שבוע והכל תקין. מפחדת ממחלות שונות שאפילו את שמן אני מפחדת להגיד - והראש מוטרד לא מפסיק לעבוד. מה כבר יכול להיות הכאב הזה?? למי עוד ניתן לפנות??

23/04/2011 | 13:27 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם בעבר הכאב לווה בהפרעה בתפקודע הכבד בבדיקות הדם? מה מצב תפקודי הכבד כיום?

25/04/2011 | 00:55 | מאת: הריון תאומים

תקינים- ביצעו לי פעמיים במהלך השבועיים האחרונים, גם עמילאז וליפז - הכל תקין... בנוסף- אין שום תופעות לוואי נוספות כמו בחילות והקאות /עצירות /שלשולים. גם קשה לי להצביע על הנקודה בה התחיל הכאב- זה פשוט התגבר במך הזמן ככל שההריון מתקדם. התחושה היא תחושה של שריפה ודקירות קטנות לעיתים. במגע על העור זה שורף תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב