ציסטה באחת הכליות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/04/2011 | 14:34 | מאת: עמליה

ד''ר אוחנה שלום רב. לבעלי ציסטה בגודל 8 ס''מ באחת הכליות.הוא נמצא במעקב.בנתיים היא לא גדלה עוד. גם ככה היא גדולה.מה משמעות הדבר? למה זה יכול לגרום?במידה והיא תגדל עוד,מה ניתן לעשות וכיצד מטפלים בדבר? תודה רבה,עמליה

11/04/2011 | 23:12 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ציסטות גדולות יכולות להיות פשוטות, לא ממאירות ולעיתים מפאת גודלן יכולות לגרום אי נוחות או כאב. מאידך צריך לשים לב שאין מדובר בתהליך גידולי. במקרה של ציסטה פשוטה אשר אינה מפריעה ההמלצה היא מעקב בלבד. בתיסטות פשוטות המפריעות או לחילופין ממאירות מומלץ ניתוח.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב