טחול מוגדל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/04/2011 | 20:14 | מאת: טליה

לפני שנה עשיתי אולטרסאונד בטן כשהייתי בהריון משום שסבלתי מלחץ דם גבוה. בבדיקה נתגלה פוליפ בקוטר 3 מ"מ בכיס המרה, טחול מוגדל (18.4 ס"מ) וכליות גדולות (13.8 ס"מ וס- 13.1 ס"מ). רוב הממצאים יוחסו להריון והומלץ מעקב אחרי שנה. ביצעתי לאחרונה שוב אולטרסאונד. בכיס המרה הפוליפ נשאר באותו גודל. הטחול עדין מוגדל אם כי קצת פחות (17 ס"מ) והכליות עדין גדולות. רוצה לציין כי איני סובלת עוד מלחץ דם גבוה או משום דבר אחר - מרגישה מצוין. לטענת הרופאה זה שהמצב נמשך כבר הרבה זמן מרגיע. מה יכולה להיות הסיבה ואיזה בירור צריך לעשות? האם יכול להיות שזה פשוט מבנה אחר? (אגב, גם לאחי יש טחול מוגדל הרבה מאוד זמן)

07/04/2011 | 18:02 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה ובדיקות הדם תקינות ואת מרגישה טוב, אינני משוכנע שלממצא יש משמעות. בכל זאת הייתי מתייעץ עם המטולוג.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב