השלכות לניתוח הוצעת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/03/2011 | 01:55 | מאת: ירון

ד"ר אוחנה שלום רב. שאלתי הראשונה היא האם התקפים קיימים לאחר שהובחן באולטרסאונד אבנים בכיס מרה, הם אנדיקציה לניתוח הסרת הכיס? שאלתי השניה היא - מהן ההשלכות לניתוח כזה? האם לאחר הניתוח וההחלמה ממנו ניתן לאכול באופן חופשי שומנים (למשל בשר "על האש")? האם ישנן תופעות לוואי של כאבים שעלולים להימשך בהמשך החיים בעקבות הסרה זו? או כל השלכה אחרת הנובעת מהכריתה? בתודה

23/03/2011 | 18:45 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

התקפים אופיניים הם בהחלט אינדיקציה להסרת כיס מרה עם אבנים. ההשפעה על המשך החיים לאחר ניתוח זה מיזערית. ההחלמה קלה מאחר והניתוח נעשה בשיטה לפרוסקופית. לאחר הניתוח אין הגבלה בדיאטה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב