כבד שומני

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/03/2011 | 20:38 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בהמשך לתכתובת שלי עמך בענין : ביצעתי היום US בטן עליונה בהמשך לבירור GGT גבוה (77) ואח"כ (68). באולטרסאונד כבד שומני בדרגה קלה. לציין כי הנני בת 53. רזה מאד. לא אוכלת אוכל שמן ו/או מטוגן, לא שותה אלכוהול, לא מעשנת. זו פעם ראשונה שהופיע אצלי גם כולסטרול 230. האם יכול להיות שפעם ראשונה שמופיע כולסטרול לבן וכבר יש לו כבד שומני? האם זה מצב הפיך? מה עלי לעשות ואיזה מעקב עלי לבקש? אני מכירה המון אנשים שיש להם כולסטרול והם גם שמנים ואין להם כבד שומני אז זה מוכר לכם שכל כך מהר יופיע כבד שומני באולטרסאונד? אני חוששת שכמו שזה התחיל פתאום גם כולסטרול וגם כבד שומני זה יכול להתדרדר מהר. מה עושים? ולאיזה רופא אתה ממליץ לפנות? האם רופא משפחה מספיק במקרים כאלה? אשמח לקבל כל אינפורמציה בענין זה. ב ב ר כ ה

18/03/2011 | 11:57 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כבד שומני אינו מופיע מהר, אלא לאחר תהליך. לגבי הכולסטרול הגבוה , אני מניח שגם לא ממצא שהתחיל אתמול. המצב בהחלט יכול להיות הפיך,שכיח באנשים עם עודף משקל, אך הקורלציה אינה 100%, קרי יכול להופיע גם אצל אנשים בעלי אינדקס מסת גוף תקין. ממליץ לפנות לדיאטנית בנוגע לאיזון רמת הכולסטרול + להוסיף פעילות גופנית קבועה, דוגמת הליכה 3 פעמים בשבוע לפחות.

18/03/2011 | 12:12 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה על תשובתך, אך בגלל זה בדיוק אני מאד חוששת. בחודש 6/2010 ביצעתי בדיקות דם תפקודי כבד תקינים גם GGT נבדק ותקין וכמובן כולסטרול לא היה לי, וכן כל השנים בבדיקות אחורה. ולכן אני מאד מודאגת, איך יתכן שפעם אחת בבדיקה האחרונה כעת מחודש פברואר יש לי כולסטרול 229 ערכי נורמה עד 200 וכבר באולטרסאונד יש כבד שומני בדרגה קלה??? כמו שאתה אומר זה לא כל כך מהר אז כיצד אצלי זה קורה? היתכן שזו בכלל בעיה אחרת ועלי לבקש בדיקות מקיפות יותר? אנא תשובתך המהירה. ב ב ר כ ה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב