אבנים בכיס המרה לבן 82

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/03/2011 | 09:26 | מאת: צארלי

שלום דר אבי בן ה82 ביצע US לבטן ונמצא לו אבנים בכיס המרה, הרופא אמר לנו שלא צריך לעשות כלום אם אין לו כאבים. בכללי הוא מתפקד , מטופל ללחץ דם וכולסטרול גבוה. בבדיקת דם שביצענו עכשיו נמצא לו ערך C-Reactive Prot. mg/L 55.7 שזה גבוה, שוב הרופא אומר שזה שום דבר. מה דעתך ? האם כדאי לנתח אדם בן 82 ? האם הבדיקה הגבוה שציינתי מעידה על משהו דלקתי ? מה עלינו לבקש מהרופא לגביה ? איזו בדיקה לבקש? אודה לתשובה

09/03/2011 | 20:00 | מאת: ד"ר אוחנה גיל

רופא המשפחה צדק, במידה ואינו סובל מכאב בטן ובדיקות הדם כולל לתפקודי הכבד תקינות, אין סיבה לנתח. ה- CRP הוא מדד עקיף ולא ספציפי למצבי דלקת בגוף, לאו דוקא של כיס המרה.שפעת או דלקת בדרכי השתן יכולה לגרום לעלייתו.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב