אבני ודלקת חריפה בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/03/2011 | 22:11 | מאת: yana

שלום רב! אבא שלי חולה לב וחולה סוכרת,ליפני כשבעיים גילו דלקת בכיס המרה וגם צהבצת. איזה בדיקות הוא חייב ליבצע ואיזה טיפול לקבל? תודה מראש.

09/03/2011 | 19:57 | מאת: ד"ר אוחנה גיל

כתלות בחומרת הדלקת החלטה על מתן אנטיביוטיקה לתוך הוריד או בכדורים. כמו כן על פי אותו השיקול צום או דיאטה דלת שומן. במידה והדלקת אינה משתפרת, ניתן לבצע פעולה פשוטה לניקוז כיס המרה הנעשית בהרדמה מקומית. לאחר שהדלקת תחלוף צירך לבצע הערכה של הסיכון הניתוחי ולהחליט לגבי האינדיקציה להסרת כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב