נקז בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/03/2011 | 18:57 | מאת: שמשון

עברתי לפני יומיים ניתוח להסרת כיס מרה בסופו הכניסו לי נקז בצד הבטן. ראיתי שציינת שמקרים כאלו בד"כ נובעים מבעיות שהיו בניתוח. רציתי לשאול, איזה סוגי בעיות יכולות להיות?? מה הסיבוכים שיכולים להיות בעתיד או בכלל כתוצאה מהוספה של נקז כזה?

09/03/2011 | 19:51 | מאת: ד"ר אוחנה גיל

השארת נקז לאחר ניתוח כיס מרה יכולה לנבוע גם משיקולי המנתח כמו כאשר היה ניתוח קשה, ןלאו דוקא עם סיבוכים במהלך הניתוח, כאשר המנתח מחליט להשאיר נקז למקרה שיהיה דימום או הפרשת מרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב