אנזימי לבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/03/2011 | 17:33 | מאת: אליעזר

בתחילת שבוע שעבר כ 20 דקות לאחר ארוחה,חשתי כאב בטן חזק,כעין כאב חגורתי מסביב לבטן ואף מסביב לצלעות, היה לי קשה לזוז ממקומי מעוצמת הכאב כעבור כשעה או יותר כשזה נחלש הלכתי לישון מאז ובכל יום הרגשתי כאב עמום בצד ימין של הבטן ממש מתחת לצלעות בתחילה הוא היה דיי חזק כדי לגרום לי דאגה ממש במיקרה באותו שבוע היה לי תור לגסטרו שהוזמן לפני מספר חודשים,הרופאה שלחה אותי לאולטראסאונד ובדיקת דם, לתפקודי כבד ולבלב באולאראסאונד לא נמצא דבר חריג,בבדיקת הדם היו הערכים האלה, lipase 33 got22 gpt15 alk phosphatase64 amylase145 הייתי אצל רופא המשפחה ששמע את הסיפור ושלח אותי לבדיקת דם חוזרת של אנזימי לבלב ,כדי לברר האם הערכים השתנו , ההפרש בין הבדיקות הוא 4 ימים. התוצאה היא: lipase 45 amylase 146 שעושה רושם שהאכב מתמתן,הוא עדיין קיים הרבה שעות ביום,ומציק לי,גם ההרגשה הכללית לא משהו, מה משמעות הממצא הזה? על איזה מצב הוא עשוי להצביע? מה ניתן לעשות? בתודה מראש. אליעזר

03/03/2011 | 18:41 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

נראה כי עברת דלקת לבלב קלה. הסיבה לכך יכולה להיות ארוחה שומנית דשנה שאכלת או שתיית אלכוהול היות ואבנים בכיס מרה לא נצפו אצלך. מומלץ לבצע בדיקת דם לרמת שומנים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב