GGT גבוה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

28/02/2011 | 15:48 | מאת: שירה

ביצעתי בדיקות דם כרוטינה ספירת דם, שקיעת דם, וכיוצ"ב. רקע: הנני בת 53. לא לוקחת כדורים כלשהם למעט בחודש האחרון לקחתי למשך 7-8 ימים דוקסילין, ו-FLAGYL 250 MG TAB . את הכדורים סיימתי לשתות בערך לפני שבועיים ימים. רופאת נשים נתנה לי הכדורים הנ"ל כי יש לי הפרשה נרתיקית במשך זמן רב והיא רצתה לכסות מספר חיידקים/זיהומים כי התרבית וגינלית יצאה תקינה. בבדיקות דם שערכתי אתמול שוב, כרוטינה, תוצאות אנזימי כבד GGT יצאו גבוהות מהנורמה והן 77 IU כשטווח הנורמה הינו מ-8-36. שאר הבדיקות כגון GOT(AST יצא תקין. GPT (ALT-יצא תקין. אף פעם לא היתה לי תוצאה כזו ב-GGT כאמור לעיל. כמו כן כולסטרול 229 . כשהטווח הוא עד 200. כולסטרול LDL 130.8 כשהטווח הוא עד 130. תשובת RDW יצאה 10.7 מעט נמוך כשהטווח 11.5-14.7. WBC גם יצאה נמוך 4.6 כשהטווח 4.8-10.8 ESR יצאה 26 מעט גבוה כשהטווח 0-25. בבדיקת שתן לכללית ליקוציטים 500 U/L אריטרוציטים 25 U/L. אני מוטרדת מאוד מתשובת ה- GGT. מה דעתך? איזה בדיקות עלי לבצע? ממה זה יכול להיות? מה הדחיפות ? אודה על כל הסבר אפשרי.

02/03/2011 | 19:35 | מאת: שירה

רציתי להוסיף: בריאה בד"כ, רזה מאד, לא שותה אלכוהול, לא מעשנת. הכדורים היחידים שלקחתי הינם הכדורים שציינתי כאמור בהודעתי הראשונה. ב ב ר כ ה

03/03/2011 | 18:32 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

דוקסילין עלול לגרום להפרעה בתפקודי כבד כמו גם כבד שומני או יתר שומנים בדם. הייתי חוזר על בדיקות הדם לתפקודי הכבד כשלושה שבועות לאחר הפסקת הטיפול האנטיביוטי. במקביל הייתי מבצע US כבד שיכול לתת אינפורמציה איכותית לגבי מידת שומניות הכבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב