אבן בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

28/02/2011 | 11:15 | מאת: לילי

שלום רב, אמי אושפזה לפני כשבוע בבית חולים עקב התקף אבן בכיס מרה, לא ראו את האבן בכיס המרה על ידי אולטראסאונד אבל לפי דברי הרופאים שקיימת אבן מכיוון שהיא הגיעה לבית החולים עם ההתקף ודלקת חמורה כנראה מחסימה שגרמה האבן. היא טופלה באנטיביוטיקה וצום במשך מספר ימים. לפני השחרור מבית החולים ביקשו ממנה לקבוע תור לבדיקות דם בבית החולים. השאלה שלי היא יש מצב שהאבן יצאה לדרכי העיקול ? המליצו לה לעבור ניתוח להוצאת כיס המרה . האם בגלל התקף אחד יש צורך להוציא את כיס המרה? ולמה ? ואיך זה שלא ראו את האבן בכיס המרה ב- US אודה לתשובתך בהקדם

28/02/2011 | 12:21 | מאת: לילי

ברצוני לציין דבר אחד מאוד חשוב היא בת 78 עם רקע של לב וסוכרת מטופלת בכדורים.

03/03/2011 | 17:45 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אין צורך בהתקפים נוספים על מנת לממש האינדיקציה להסרת כיס המרה. יתירה מכך, התקפים נוספים עלולים לסבך את הניתוח להסרת כיס המרה. רקע של סכרת שינו גורם בהחלט ממריץ לנתח את כיס המרה, כי כידוע אצל סכרתיים דלקת בכיס המרה עלולה להיות מסובכת יותר עם יחסית מעט סימני אזהרה. גיל 78 אינו מהווה קונטרהאינדיקציה לכשעצמו, יותר חשוב מצבה הבריאותי ומחלות רקע נלוות אשר קובעות את מידת הסיכון הניתוחי. כ"כ ממליץ לחזור על בדיקת ה- US על מנת לוודא כי אכן יש אבנים בכיס המרה וכי מה שעברה היה על רקע זאת.הבעיה בכיס המרה היא יצירה מתמדת של אבנים ולכן לא מדובר באבן אחת בודדת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב