אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/02/2011 | 19:17 | מאת: סנדרה

לפני חודשיים עברתי התקף של כאבים עזים בצד ימין , נשלחתי לאולטרסאונד כיס מרה התוצאות הכבד בגודל ומרק תקיני. כיס המרה בחלקו מכוו עם אבנים עד בקוטר כ - 1.5 ס"מ' ומשקע בתוכו. דרכי המרה אינן מורחבות. הלבלב במבנה וגודל תקיני. אין עדות לקשריות לימפה רטרופריטונאליות מוגדלות. הטחול מוגדל במידה קלה, מרקמו הומוגני. אורכו כ - 14.0 .מ"ס כליות בגודל דומה ותקין. אין עדות בכליות לגושי סולידיי, אבני או הידרונפרוזיס. בשליש האמצעי של כליה ימנית הודג מוקד אקוגני בקוטר כ - 0.6 "ס מ חשוד לאנגיומיוליפומה לאחר שבועיים בערך עברתי התקף נוסף רופא המשפחה מר שאין מה לדאוג אפשר לחיות עם זה והפנה אותי למעקב אצל כירורג.(לא הלכתי עדיין) עכשיו אני בערך חודש ללא כאבים (קצת שכחתי מהתקפים), פוחדת מניתוח מאוד מתלבטת מה לעשות

02/03/2011 | 17:40 | מאת: ד"ר אוחנה גיל

מה יש לפחד מניתוח? את צריכה לפחד מהתקף נוסף או מסיבוך של מחלת אבנים כמו צהבת חסימתית או דלקת הלבלב או דלקת כיס מרה שיביאו אותך לניתוח כיס מרה אשר עלול להיות קשה טכנית למנתח. היום ניתוחי כיס מרה נעשים בשיטה לפרוסקופית וכרוכים באשפוז של לילה אחד , כאשר למחרת משתחררים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב