דלקת בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/02/2011 | 15:15 | מאת: אורן

שלום ד"ר באיזה מצבים עדיף לחכות עם הניתוח עד שתסתיים הדלקת ובאיזה עדיף לנתח מיד תודה

02/03/2011 | 17:37 | מאת: ד"ר אוחנה גיל

למעשה לא קיים הבדל מהותי בין הגישה הדוגלת בניתוח דחוף ובין הגישה הדוגלת בניתוח מאוחר לאחר הטיפול בדלקת החדה. ההבדל העיקרי הוא שבגישה הדחופה מדובר במשך אשפוז קצר יותר לעומת שני אשפוזים בגישה של הניתוח המאוחר. כ"כ קיים תמיד סיכון שהטיפול האנטיביוטי לא יביא להטבה של הדלקת ואז יהיה צורך לנתח. במקרה זה התיזמון גרוע ועלול להיות קשור בסיבוכים ניתוחיים. אישית אני חושב שהשיטה העדיפה היא ההתערבות המידית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב