כיס מרה מסוייד?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/02/2011 | 14:21 | מאת: חנה

היי, אני סובלת כבר כמעט חצי שנה מכאבים חזקים בשוק של הרגל ,הרופאה שלחה אותי לצילום רנטגן במחשבה שהכל נובע מהגב .תוצאות הצילום יצאו תקינות בכל מה שקשור בגב אך נמצא ממצאלוואי: מימין גוש מסוייד בגובה L1 ,כיס מרה מסוייד ? אכינוקוקוס? כשהראיתי את התוצאות לרופאה היא אמרה לי שצריך לעשות אולטרסאונד דחוף על כיס המרה והכבד. זה מאוד מלחיץ אותי ורציתי לדעת מה הבדיקות אומרות ,האם זה מצב מסוכן ?

24/02/2011 | 18:02 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מוקדם מידי לקפוץ למסקנות, אך צריך לבצע בדיקות , ממליץ לבצע US בטן עליונה + US דופלר לגפיים תחתונות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב