כיס מרה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/02/2011 | 12:20 | מאת: רות

שלום.בבדיקות US פעמיים בהפרש של שנה ראו אבן זעירה בכיס מרה.בביצוע קולונוסקופיה וירטואלית בCT בודקים גם את אברי הבטןובתשובה בין היתר היה רשום כבד דרכי המרה כיס המרה הלבלב הטחול והאדרנלים ללא ממצא מיוחד השאלה שלי האים יתכן שבסונר יראו אבן בכיס מרה ובCT לא יראו? וגם רשום הדגמת אברי הבטן והאגן אינה אופטימלית בשל העדר חומר ניגוד ומינון קרינה נמוך מה זה אומר?לעומת זאת כן ראו אבן מסוידת זעירה בגביע תחתון בכליה. אשמח לקבל הסבר תודה.

24/02/2011 | 17:56 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

24/02/2011 | 17:58 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בעיניין אבנים בכיס המרה בדיקת ה- US יותר רגישה ולכן יותר מדויקת מבדיקת ה- CT. לעומת זאת, אבן הכיליה בהחלט אפשר לפספס ב- US אבל לראות ב-CT הנעשה בפרוטוקול אבנים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב