כבד שומני

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/02/2011 | 10:57 | מאת: טושי

מזה כמה שנים בן זוגי נמצא במעקב אחר הכבד ועושה בדיקות שנתיות.השנה, הוא עשה בדיקות והערכים החורגים היו: GOT- 91 GPT 207. מכיוון שהתוצאות גבוהות, הוא נשלחי על ידי הרופא לבצען שוב. התוצאות כעבור שלושה שבועות היו: GOT-71 GPT-160 כלומר, חלה ירידה מסוימת ועדיין גבוהים. בבדיקת אולטרסאונד נתגלה כי מדובר בכבד שומני. כך האבחנה היתה כי מודבר בכבד שומני עם אנזימים גבוהים. השאלה שלי היא לגבי ההתנהלות היומיומית וצריכת אלכוהול. נדמה כי הרופא המטפל לא נתן כל תשובה חד משמעית. מצד אחד הוא טען שאלכוהול מצלק תהליכים של כבד שומני, ומצד שני, הוא אמר שבן זוגי יכול לשתות אלכוהול. אשמח לחוות דעתך.

24/02/2011 | 17:51 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כבד שומני יכול להיות אצל כל אדם אך באחוזים נמוכים ממשקלו (של הכבד). ככל שאחוזי השומן בכבד עולים הכבד נעשה יותר "חולה" ובהחלט כבד מאוד שומני יכול לגרום לעיתים לא רחוקות אף למחלת כבד. לרוב התופעה מתבטאת בהפרעה קלה בתפקודי הכבד, אצל אדם שסה"כ חש בטוב. מכל מקום, כאשר זה במצב מומלץ לרוב להמעיט בשתיית אלכוהול, להוריד משקל עודף,במידה וקיים, לאזן סכרת היטב, אם קיימת, להקפיד על דיאטה נכונה ודלת כולסטרול, ולהתחיל הפעילות ספורטיבית קבועה. לרוב, צעדים אלו מובילים להחזרת תפקודי הכבד לטווח התקין.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב