בילארי אטרזיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/02/2011 | 15:06 | מאת: יובל

ד"ר אוחנה שלום רב אשתי נמצאת בשבוע ה - 33 להריונה וכל סקירות ה - US שביצענו מצביעות על היעדר כיס מרה לעובר, מומחי ה - US שביצעו את הסקירות טוענים כי אין מדובר בקושי טכני להדגמת האיבר אלא בהיעדר כיס מרה בסבירות גבוהה מאד. לאחר שנשללו פגמים גנטיים וכרומוזומיים, דאגתנו נתונה למחלת הבילארי אטרזיה, ולכן אשמח אם תוכל להשיב לנו על מספר שאלות: האם לידה ללא כיס מרה מגדילה את הסיכוי להיוולד עם מחלת הבילארי אטרזיה? האם ישנם ילדים שנולדו ללא כיס מרה ובריאותם תקינה? האם קיים קשר בין העדר כיס מרה לבין מחלת הבילארי אטרזיה? תודה, יובל

16/02/2011 | 23:21 | מאת: איל

יובל שלום, המקרה שלנו נשמע לי דומה למקרה שלכם. אשמח לנסות לשתף אותכם במידע ובידע שאנחנו צברנו 052-2872982. בהצלחה. איל

16/02/2011 | 23:33 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

1. העדר כיס מרה אינה מהווה בעיה בריאותית משמעותית, אם בכלל. כידוע לך אנשים רבים מסתובבים לאחר ניתוח להסרת כיס מרה ומנהלים אורח חיים נורמלי. 2. אכן קיים פגם שבו אדם נולד ללא כיס מרה. 3. למיטב ידיעותיי לא קיים קשר בין העדר כיס מרה ואטרזיה ביליארית 4. העדר כיס מרה ב- US אינו בהכרח אומר כי אכן אין כיס מרה, יש לזכור שמדובר בבדיקת הדמייה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב