כאבים בבטן ימנית עליונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/02/2011 | 21:43 | מאת: יעל

ערב טוב. אני בת 38, בריאה בדרך כלל. בשבוע האחרון סובלת בכאבים בבטן ימנית עליונה, אלו מופיעים כל הזמן, ללא הפסקה. מחריפים כאשר נושמת עמוק או מתכופפת. רופא המשפחה שלח למיון, ובמיון בדיקות הדם היו תקינות, ולכן שיחררו אותי הביתה לטיפול בקופת החולים. בדיקת האולטראסאונד שעשיתי אתמול לא מצאה נתונים חריגים, מלבד "כיס המרה מכווץ במקצת. בספק, אבן זעירה בתוכו", והתבקשתי לחזור שוב על האולטרסאונד בעוד שלושה ימים מאחר ו"הבדיקה היתה מוגבלת עקב ריבוי גז בבטן ומבנה הנבדקת". הכאב נמשך כל הזמן, ואני לוקחת ספסמלגין ומשככי כאבים. אם אין דבר חריג בבדיקה, מה יכולה להיות הסיבה לכאבים המתמשכים?

08/02/2011 | 00:45 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם נלקחו במסגרת המיון ספירת דם ובדיקות לתפקודי כבד כמו בילירובין, פוספטזה, sgot ' sgpt ?

08/02/2011 | 01:39 | מאת: יעל

תודה רבה על תגובתך. לאור אמות המידה המוצגות בדפי הבדיקות, נראה לי שכל ארבעת אלה תקינים. אני מניחה שלאלו התכוונת: ALT (GPT) 26 AST (GOT) 18 ALKP - Alkaline Phosphatase 73.9 גם הבילורבין נראה תקין.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב