ציסטה בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/02/2011 | 09:00 | מאת: לאנה

במסגרת בירור אונקולוגי (malignant melanoma) נשלחתי לבדיקות אולטרסאונד בטן עליונה+ כליות. הממצא מבדיקה זו הוא שיש לי ציסטה בכבד. האם זה מסוכן ומה עושים עם זה? תודה, לאנה

08/02/2011 | 00:38 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לא מסוכן ואין צורך לעשדות דבר עם ציסטה בכבד.

08/02/2011 | 08:43 | מאת: לאנה

לד"ר אוחנה שלום, תודה על תגובתך. אני עדיין צריכה לברר את הממצא, משום שהיה כתוב בתוצאות הבדיקה שהציסטה היא בגודל של 43 על 27 ס"מ (כך כתוב!) עם מחיצה באמצע. יש כאן ללא ספק איזו טעות, כי עד כמה שידוע לי הכבד האנושי לא כל כך גדול... אפנה היום לרופא. תודה, לאנה

12/02/2011 | 12:19 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית הכבד האנושי כן גדול, וציסטה כזו תיתכן, אך אני מאמין שהייתה גורמת לכאב בטן מתמיד. לכן, במידה ואין לך שום סימפטומים, יתכן ומדובר ביחידות מילימטר ולא סנטימטר, ואז המלצתי היא כפי שציינתי קודם.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב