בקענוסף שהתגלה לי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

28/01/2011 | 14:42 | מאת: פרח

בס"ד בחודש אוגוסט האחרון עשיתי ניתוח בקע מפשסעתי ובניתוח עצמו שמו לי רשת כיון שזה בקע מולד. נכון להיום סוף חודש ינואר גילו לי בקע נוסף קרוב לאזור הניתוח. האם מומלץ לעשות ניתוח נוסף או עדיף להישאר עם זה לשאר החיים? פשוט אני לא מרגישה כאב. במידה וצריך לנתח, האם אפשר ללא חיתוך? כי הבנתי שישנה שיטה נוספת שנעשית באמצעות החדרת צינור לגוף. תודה, ושבת שלום!

28/01/2011 | 14:43 | מאת: פרח

29/01/2011 | 22:52 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לא נשמע הגיוני, בשבילי בקע סמוך לאזור הניתוח הוא בקע חוזר הנובע מכישלון טכני של התיקון הראשון. במקרים של בקע חוזר אכן ממליץ לתקן בגישה לפרוסקופית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב