פענוח CT לבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/01/2011 | 09:21 | מאת: מיכל

שלום רב, אימי עברה CT לבלב ורצינו פענוח של הבדיקה. מבנה אטרופי באיזור מעבר גוף וזנב הלבלב בשלב המאוחר הודגמו 2 מוקדי קטנים מקבלי האדרה ניכרת לאחר הזרקת חומר ניגוד התהליך הגדול עד 0.8 ס"מ המוקד ל נצפה בבדיקה הקודמת צבעו של האיזור אינו ברור והצינור הפאנקריאטי אינו מורחב אין קישוריות לימפה התרשמות:2 מוקדי מזעריים וסקולריים באיזור מעבר הגוף הממצא דורש מעקב הדמייה. אשמח לקבל תשובתך בהקדם מאחר ואנו מודאגים מהתשובה, בברכה, מיכל

29/01/2011 | 21:27 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

המוקדים הנ"ל מבחינת איפיונם בסיטי יכולים ךהתאים לגידול אנדוקריני, שזו גידול שהוא בדר"כ טוב ובעל תחזית טובה. על מנת לאשר אבחנה יש צורך לבצע מיפוי אוקטראוטיד שהוא מיפוי ספציפי לסוג זה של גידולים או לחילופין אף דיקור אבחנתי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב