נקז בהוצאת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/01/2011 | 14:01 | מאת: סיון

עברתי ניתוח לפרוסקופיה לפני כשבוע להוצאת כיס מרה בעקבות אבן קטנה, שמו לי נקז שינקז את כל ההפרשות בצידה של הבטן, למחרת הניתוח הוציאו לי אותה בבת אחת, בכאב איום ונורא, רציתי לדעת האם עושים בדר"כ נקז בניתוח כזה? והאם מוציאים את הנקז בלי טיפול הרגעה מסויים? תודה.

21/01/2011 | 08:38 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לרוב אין צורך בהשארת נקז לאחר ניתוח כיס מרה אלא אם היו בעיות כל שהן במהלך הניתוח אשר הצריכו את השארת הנקז. הנקז לרוב מוצא בעדינות ללא מתן הרדמה כל שהיא.

25/01/2011 | 09:21 | מאת: סיון

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב