pet-ct

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/01/2011 | 01:42 | מאת: באנג'י

שלום רב, המימצאים: קיימת קליטה פתולוגית לא הומוגנית בשוליים קידמיים ומדיאליים של ממצא היפודנסי גדול באונה הימנית של הכבד ובהיקף נגע היפודנסי נוסף שממוקם בין אונות הכבד. לציין ממצא היפודנסי גדול נוסף באונה השמאלית של הכבד .קיימת קליטה פתולוגית בקשרית ריאתית פארא-מדיאסטינלית באונה העליונה משמאל. קיימת קליטה פתולוגית בסקרום מימין, עם רושם לאי רציפות הקורטקס. קיימת קליטה מוגברת באדרנל ימני מוגדל. קיימת קליטה מוקדית בקולון הרוחבי פארא-מדיאני משמאל, ללא ממצא ברור. אנא תן הסבר בשפת העם -שנבין את המימצאים ,האם ניתן לזהות את ה"מקור"? האם יהיה צורך בניתוח ,אם יש טעם? ושאלה אחרונה- אם יהיה צורך לחזור לטיפולי כימו ? האמת השיער התחיל שוב לצמוח .מודה לך מראש .

21/01/2011 | 08:35 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מוקדים "שנדלקים" בבדיקת PET CT יכולים להעיד על תהליך גידולי או גרורתי. אף על פי כן, תריך לזכור בדיקה זו יכולה להיות חיובית גם במוקדי דלקת או זמן קצר לאחר סיום טיפול כימוטרפי בעיקר מסביב למוקדים של הרס ונמק. בקונטקסט של מחלה גרורותית ניתן להסיק שיש עדין מוקדים של גידול פעיל ולכן המסקנה יכולה להיות המשך טיפול כימוטרפי או פעילות אחרת כירורגית או הרס מקומי ע"י טיפול ב- RF להרס הרקמה הגידולית הנותרת. הבדיקה הזו אינה יכולה להצביע בדר"כ על מקור הגידול המקורי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב