אויר בדרכי מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/01/2011 | 20:58 | מאת: שיר

שלום רב אני בת 48 בריאה לפני 8 חודשים עברתי כריתה של כיס המרה. היום בעקבות תחושות של בחילה גיהוקים ותחושה בבטן עליונה הופנתי לאולטראסנד בטן עליונה . הכל נראה טוב חוץ מדרכי המרה: תוך כבדיות אינן מורחבות. cbd ברוחב0.6. קיים חשד לאויר בדרכי מרה. אפשר הסבר בבקשה. תודה

08/01/2011 | 21:06 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם עברת בדיקת ERCP לפני ניתוח כיס המרה? האם ידוע לך לגבי מהלך חריג בניתוח? האם תפקודי הכבד בבדיקות הדם האחרונות תקינות? במידה והתשובה לכל הנ"ל שלילית, יתכן ותשובת ה- US שגויה והייתי חוזר על בדיקה זו עם בודק אחר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב