ניתוח כיס מרה לחולה לב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/01/2011 | 10:11 | מאת: כותל

אני חולת לב עם קוצב וגם אי ספיקה. עברתי דלקת חריפה בכיס המרה , השאירו לי נקז בגוף ועכשיו אחרי 6 חודשים אני מיועד לניתוח בהמלצת רופא הלב. השאלה האם רצוי להפסיק את הכדור של הדילול דם ומה המשמעות לעשות ניתוח כשלא מפסיקים אותו?

08/01/2011 | 21:01 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית אני בעד לנתח ולהסיר כיס המרה, היות וניתוח דחוף בתנאים פחות טובים עלול להיות קשור בשיעור סיבוכים לא מבוטל. לגבי שאלת ההפסקה של נוגדי הקרישה לפני הניתוח, ואני מניח שזה מתייחס לטיפול במיקרופירין ולא קומדין, התשובה תלויה בעיקר בסיכון הלבבי הכרוך בהפסקת טיפול זה. במידה והסיכון גבוה בהחלט יש אפשרות לנתח תחת נוגדי קרישה. במקרה זה המנתח צריך להקפיד בצורה יתירה בניתוח על שליטה בדימומים, גם הקטנים ביותר. ךעומת זאת, אם הסיכון הלבבי קטן , בהחלט עדיף מבחינה כירורגית להפסיק את המקרופירין.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב