כיס מרה.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/12/2010 | 13:57 | מאת: סימה

שלום למה כשיש אבן בכיס מרה הכאבים מופיעים בבטן ימנית עליונה לא תמיד אחרי ארוחת בקר. ואף פעם לא אחרי ארוחת צהריים או ארוחת ערב?למרות שהארוחה יכולה להיות שומנית בצהוריים.שאר ברור גסטרו תקין וכיס המרה לא דלקתי תודה.

30/12/2010 | 17:42 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בזמן ארוחה קיים מנגנון נוירואנדוקריני אשר גורם לכיס המרה להתכווץ על מנת להזריק את המרה מתוכו דרך הצינור היוצא ממנו ומתחבר את צינור המרה המשותף. צינור מרה זה מוביל את המרה אל התרסריון שם זו משתתפת בעיכול המזון. אנשים בעלי אבנים בתוך כיס המרה עלולים לסבול לסבול ממצא אקראי של סתימת מוצא כיס המרה ע"י אחת מהאבנים, דבא אשר יוביל לכאב עוויתי התואם את התכווצויות כיס המרה. התופעה אקראית ועלולה להתרחש בכל פעם שיש גירוי להתכווצות כיס המרה, ז"א לאחר ארוחות , בעיקר שומניות. אנשים עם אבנים בכיס מרה סובלים בהתקפים אקראים, לא תמיד לאחר ארוחה, וללא קשר לזמן הארוחה (בוקר, צהריים או ערב). הכאב בבטן ימנית עליונה נובע ממיקום כיס המרה מתחת לכבד הממוקם בבטן ימין עליונה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב