הוצאת מעי גס לאשה בת 84

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/12/2010 | 13:01 | מאת: ליאור

קרובת משפחה שלי , בת 84, מאושפזת בבית חולים. היא חולה אונקולוגית מורכבת (סרטן בשלפוחית השתן, חלל הבטן וחשד לגידול במעי, כיס המרה). בעקבות היא סובלת מצריבה בשלפוחית השתן עקב מעבר של צואה לשלפוחית השתן. משככי כאבים מסוגים שונים לא עוזרים והיא סובלת מאוד. הרופא המליץ היום לנתח אותה ולהוציא את המעי הגס (כי אחרת היא ממש סובלת כל היום). השאלה היא האם זהו ניתוח קל או קשה? זהו ניתוח שיש סיכוי בגילה ובמצבה לעבור אותו בחיים? זו שאלה קשה. אודה אם תוכל לכוון אותי האם זה נחשב ניתוח קל או קשה ומה ההשפעות המוכרות של הוצאת מעי על אכות חיי אדם

23/12/2010 | 19:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

על מנת שאוכל לעזור לך, אני צריך קצת יותר מידע. ראשית מהן מחלות הרקע של קרובה זו? מחלב לב, סכרת, כליות, לחץ דם וכול'. שנית האם מדובר בסרטן שלפוחית השתן אשר התפשט בבטן? או האם מדובר בסרטן שלפוחית השתן ובנוסף לו סרטן חדש במעי הגס? האם הגידול במעי הגס גורם לה קושי ביציאה וחסימה של המעי הגס? שאלה נוספת- מה בדיוק רוצים לעשות בניתוח? רוצים לכרות מעי או רוצים לפתוח פתח במעי היוצא לדופן הבטן?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב