הסרת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

28/11/2010 | 11:39 | מאת: איילת

שלום ד"ר. התיעצתי איתך בעבר (בוץ בכיס מרה מתאריך 18.10) ואני אכן הולכת לניתוח. היה לי התקף אחד בלבד של כאבים ובUS נראה שיש לי בוץ (ולא אבן) בכיס המרה. אני בחורה צעירה ומתכננת עוד הריונות (יש לי כרגע ילד אחד). החשש העיקרי שלי מהניתוח הוא מאפשרות לתקלה כלשהי בעניין זה. האם יש בסיס לחשש כזה? ועוד, במידה ולא אלך לניתוח הבנתי שכל הריון מוסיף בעייתיות בכיס המרה? תודה על תשובתך.

28/11/2010 | 11:45 | מאת: איילת

האם יש סיכוי שמשהו השתנה לטובה מאז? יכול להיות שבוץ מתמוסס או שדופן מעובה חוזרת להיות תקינה? כדאי לעשות עוד US לפני ההחלטה ללכת לניתוח?

01/12/2010 | 22:09 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

תקלות הן דבר אפשרי בכל ניתוח וכך גם בניתוחי כיס המרה, יחד עם זאת, שיעור התקלות נמוך בסה"כ בניתוחים אלו והוא תלוי בעיקר במנתח. לא, לא נרעה סביר שאבנים או בוץ יעלמו. הייתי כמובן חוזר על בדיקות דם לתפקודי כבד לפני הניתוח. בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב