שיקולים להסרה/ אי הסרה כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/11/2010 | 13:33 | מאת: חיים

אני עומד לפני החלטה ובטוח שהינך יודע שיש אסכולות שונות כשמדובר על פוליפים קטנים מרובים שגודלם אינו משתנה לאורך זמן . חלק מחוות הדעת קובעות שיש להסיר את כיס המרה למרות שגודלם קטן. פשוט לא לקחת סיכון! ןחלק קובע רק להמשיך במעקב. אני מניח שיש סטטיסטיקה בנושא וסיכוי לממאירות הוא אולי דומה לסיכון בניתוח. מה דעתך? האם יש שיטה מדויקת יותר לקביעה משקע ,אבן או פוליפ לדוגמא MRI ? תודה,

27/11/2010 | 17:18 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הבעיה העיקרית בסוגיה זו היא הוודאות באבחנה של פוליפים אמיתיים של כיס המרה, כי לאלו יש יכולת להשתנות לסרטן כיס המרה. מלבד הפוליפים האמיתיים יש נגעים אחרים בכיס המרה אשר יכולים להראות כפוליפים כמו לדוגמא משקעי כולסטרול (פוליפים של כולסטרול), ואדנומיומטוזיס שמבטא וריאט אנטומי שקשור למבנה דופן כיס המרה ואינו פוליפ אמיתי. לגבי פוליפים אמיתיים האינדיקציה היא להסיר כל פוליפ בגודל של 1 ס"מ ומעלה באדם מעל גיל 50 או לפי עבודה אחרת כשאר יש מס פוליפים עד שניים, גם אם פחות מ- 1 ס"מ. בכל המצבים האחרים מומלץ מעקב ע"י אולטרהסאונד פעם בחצי שנה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב