ממצאי בדיקת CT של הבטן והאגן:

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/11/2010 | 08:57 | מאת: רינה

בהמשך לשאלתי אם אני צריכה להיות מודאגת, יש לי כאבי בטן בצד ימין בחלק העליון של הבטן, לאחר יציאה הכאב חולף, האם יש קשר לנגעים? אודה על תשובתך כי מדובר בביתי בת 37 והיא מפחדת שמא זה משהו סרטני?

27/11/2010 | 16:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

נראה לי שהסביר ביותר הוא שמדובר בהמנגיומות של הכבד. מדובר בנגע וסקולרי (ממקור כלי דם) שפיר ולא מסוכן. אינו דורש טיפול או אף מעקב. לא סביר שהנ"ל גורמים לכאב הבטן. הדבר היחיד שדרוש כאן הוא ודאות כי אכן מדובר בהמנגיומות. התמונה באולטרהסאונד + התמונה בסיטי מתאימות לאבחנה זו ולרוב זה מספיק על מנת לבסס אבחנה זו.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב