מודאגת - תוצאות בדיקת CT של הבטן והאגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/11/2010 | 08:42 | מאת: רינה

אני מודאגת מה דעתך על הבדיקות? להלן ממצאי בדיקת CT של הבטן והאגן: סיבת הבדיקה: ברור ממצאים היפר-אקוגנים בבדיקת US של הכבד. הבדיקה בוצעה בפרוטוקול 4 פאזי עם סריקה ללא הזרקת חומר ניגוד וסריקות עוקבות לאחר הזרקת חומר הניגוד, על מנת לאפיין ממצאים כבדיים. בסריקה שבוצעה לפני הזרקת חומר הניגוד מודגם תהליך היפודנסי בסגמנט 7 מדיאלי של הכבד, בקוטר של 16 מ"מ ובצפיפות של 39 HU . בנוסף, מודגם תהליך היפודנסי נוסף בסמוך לליגמנט הפלציפורם במימדים של 15 מ"מ. נגע היפודנסי נוסף מודגם בסגמנט 5 של הכבד בקוטר של 6 מ"מ. לאחר הזרקת חומר הניגוד וסריקות עוקבות. קיימת האדרה של הממצאים. יש לציין שהנגע הגדול מבין הנגעים שצוינו עובר האדרה אף הוא, ומתמזג עם פרנכימת הכבד בשלבים המאוחרים שלאחר הזרקת חומר הניגוד. תבנית האדרה זו מתאימה להמנגיומות של הכבד, אולם יש לציין שגם בסריקות המאוחרות הנגע בסגמנט 8 של הכבד איננו מדגים את תופעת ה- PUDDLING האופייני. בסריקת שאר איברי הבטן הכלולים: לא הודגמו גושים חשודים בחלל הצפק. בסיסי הריאות, הזוויות הקוסטופרניות ואזור המעבר חזה בטן שמורים. הטחול איננו מוגדל. הלבלב שמור. בלוטות יתרת הכליה תקינות דו צדדית. שתי הכליות מפרישות היטב, ללא גושים וללא הפרעה אורומכנית. הרטרופריטונאום חופשי. ללא לימפאדנופתיה מזנטריאלית, רטרופריטונאלית או אגנית. איברי האגן שמורים. יש לציין שקיימת כמוץ קטנה של נוזל בדוגלס. בסריקת המעי אין לזהות נגעים מצרי חלל או מעבי דופן. העצמות הכלולות שמורות. לסיכום: מספר נגעים בכבד, המדגימים ברובם התמזגות עם שאר פרנכימת הכבד בסריקות מאוחרות לאחר הזרקת חומר הניגוד. כמות קטנה של נוזל חופשי באגן. דרושה ביקורת בעזרת CT טרי-פאזית חוזרת למעקב, או לחילופין ניתן לבצע בדיקת MRI המכוונת לכבד.

27/11/2010 | 11:41 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מדוע נעשה ה- CT מלכתחילה? האם סבלת או סובלת מסימפטומים או בעיות כלשהם? האם ישנה היסטוריה רפואית של מחלה ממאירה? המידה והתשובות לשאלות אלו שליליות, בעצם השאלה שלפנינו היא רדיולוגית בעיקרה ולמעשה התשובה למשמעות הממצאים הנ"ל צריכה להינתן ברמה הרדיולוגית. הייתי מצבע בדיקת US על מנת לבדוק איך הנגעים הנ"ל נראים באולטרהסאונד. בהחלט, ה- MRI אמצעי טוב להתקדם באבחנה כאשר הסיטי והאולטרהסאונד אינם מקדמים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב