אבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/11/2010 | 11:52 | מאת: ורד

תודה על תשובתך (בתאריך 12.11.10) - בקשר לאורך התקפי הכאבים-כתבת שלא הגיוני שאורך ההתקף הוא 5 דקות. כמובן שלא מדדתי ויכול להיות שתוך כדי כאבים חזקים לא היה לי אומדן נכון, אולי זה נמשך רבע שעה או יותר. בכל מקרה זה לא היה עניין של שעות ולא יותר מחצי שעה. כמה זמן נמשך התקף אופייני? והשאלה אם זה כן התקף מאבנים בכיס המרה, והיו לי 2 התקפים לפני שנתיים ומאז שקט, האם מומלץ לבצע את הניתוח? ובכלל, האבנים נמצאות בכיס המרה, וזאת עובדה, הבנתי שהן רק יכולות לעשות צרות וסיבוכים (סתימות בצינורות המרה, דלקת בלבלב ועד גידולים) ולכן האם בכל מקרה שהן קיימות צריך להוציא את כיס המרה במוקדם או במאוחר? אני מאד מפוחדת מהניתוח עצמו וגם מהסיבוכים שיכולים לצוץ אם משאירים את כיס המרה עם האבנים (רבות וקטנות). אני מאד מבולבלת. האם אתה יכול לעשות לי קצת סדר בדברים? תודה. ורד

27/11/2010 | 11:30 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ההתקף באורח אופיני מופיע כשעה - שעה וחצי לאחר ארוחות ויכול להמשך בין חצי שעה למס' שעות וללכת ולחזור על פני מס' ימים. במידה ואנו משוכנעים כי האבנים בכיס המרה הן הסיבה להתקף יש להסיר את כיס המרה. איני ממליץ בשום אופן להמתין להתקפים משכנעים יותר, כי ככל שסוחבים את זה, הניתוח עלול להיות מורכב יותר. הניתוח המקובל היום נעשה בגישה לפרוסקופית עם אשפוז של לילה אחד בבי"ח. סה"כ לא סיפור גדול.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב