סונר בטן עליונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/11/2010 | 08:08 | מאת: דליה

בבדיקה נרשם לי כליה ימנית בגודל רגיל פרנכימה שמורה ,גודש במערכת מאספת, כנ"ל גם בכליה השמאלית,בכיס שתן -בהיפרדיסטנסיה בעל גבולות סדירים,סיבה לגודש דו צדדי?האם יש איזו שהיא סיבה לדאגה בגלל הגודש שרשום?יש לציין שאת הבדיקה עשיתי בעקבות כאבים בבטן עליונה עקב אבן שנימצא לפני שנתיים בכיס המרה.השמח עם תענה לי בהקדם האפשרי תודה מראש.

19/11/2010 | 20:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אינני משוכנע כי לממצאים הנ"ל משמעות, יתכן ממצא אקראי. האם סובל מהגדלה שפירה של הערמונית? קושי במתן השתן? צריבה או תכיפות מוגברת במתן השתן? מה הייתה האינדיקציה ל- US הבטן? אם יש לך אבנים בכיס המרה אשר גורמות לך להתקפים אופיניים מדוע לא הוצע לך ניתוח כיס מרה?

20/11/2010 | 08:24 | מאת: דליה

מה הכוונה לגודש במערכת מאספת?תכיפות מוגברת למתן שתן יש לי, הוצע לי ניתוח בכיס המרה לפני שנתיים אבל חשבתי שהיות והאבן קטנה לא כדי לקחת סיכון לניתוח הכאבים הפסיקו והיה לי שקט שנתיים ושוב חזרו וכרגע שקט מי יודע עד מתי

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב